Over mij

Mijn naam is Nancy Brenkman- van der Vlist. Al meer dan 25 jaar ben ik werkzaam in het basisonderwijs; eerst als leerkracht, daarna als intern begeleider. Naast mijn baan in het onderwijs ben ik eigenaar van mijn eigen kindercoachpraktijk.

Achterin mijn tuin met fruitboompjes en struiken bevindt zich mijn praktijkruimte.

Mijn liefde voor de natuur komt terug in de naam van mijn praktijk; ‘De Krachtige Boom’. Dit vind ik een mooi metafoor voor de ontwikkeling van het kind. Opgroeien gaat met vallen en opstaan. Een boom moet alle omstandigheden van de seizoenen trotseren. Door zijn kwaliteiten en talenten in te zetten groeit en bloeit hij ieder jaar weer.

In eerste instantie heb ik me als coach alleen gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling. Door de Kernvisie methode zie ik in dat veel kinderen met een hulpvraag vanuit de sociaal emotionele ontwikkeling ook moeite ervaren met leren. Veel van deze kinderen hebben een rechtsgeoriënteerde leerstijl waardoor ze moeilijk kunnen aansluiten bij het huidige onderwijssysteem. Deze kinderen hebben een label gekregen, zoals ASS, ADHD, Dyslexie e.d. en hebben moeite om mee te komen met de reguliere leerstof. Ze worden onzeker en ontwikkelen faalangst.

Ik zie het als mijn missie om de werkwijze van de Kernvisie methode bekend te maken bij meer ouders en scholen, zodat alle rechts georiënteerde kinderen kunnen aanhaken op school en dat ze al vanaf de start van het leerproces profiteren van het onderwijs i.p.v. steeds verder afzakken, waardoor de hiaten te groot worden en ze op een te laag niveau uitstromen naar het voortgezet onderwijs.

 

Naast het aanbieden van de Kernvisiemethode kan ik ook de executieve functies van uw kind in kaart brengen. Indien er functies aandacht verdienen, kan ik door middel van spelletjes en oefeningen deze versterken.

Als leren leren specialist kan ik een leerling begeleiden bij het leren en maken van de lesstof. Het gaat hierbij niet om bijles, maar hoe je omgaat met het leren van de lesstof en hoe je het beter kunt organiseren.

 

Mijn praktijk is aangesloten bij Adiona; beroepsorganisatie voor kindercoaches.